Afsluiten is heel drastisch. Voor een klant die wil meewerken vinden we een oplossing

 

 

 

 

Afsluiten is heel drastisch. Voor een klant die wil meewerken vinden we een oplossing

 

Ruud Nikkelen | Klant team Corporate Arnhem
Ons team wordt Gas Licht gerechtelijk genoemd. Dat zegt precies wat we doen, omdat we gespecialiseerd zijn in de behandeling van energievorderingen. Daarin kun je onderscheid maken tussen ‘historische vorderingen’ waarvan de levering van energie al is beëindigd, maar nog niet alles is betaald. En actieve levering waarbij er nog steeds energie wordt geleverd terwijl er een betalingsachterstand is.

Dat zijn gecompliceerde zaken omdat door de levering de schuld steeds groter wordt naarmate de tijd doorgaat. Maar de energie afsluiten is heel drastisch en wij en onze opdrachtgevers willen dat het liefst voorkomen. Zeker bij een debiteurklant die wil meedenken over een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een betalingsregeling zijn. Of doorverwijzing naar schuldhulp. Zolang we maar de goede kant opgaan richting een oplossing.

Alle mogelijke moeite om in contact te komen
We sturen eerst allerlei brieven, e-mails en sms’jes waarin een betaallink zit. Proberen om telefonisch in contact te komen. Waarschuwen uitgebreid dat we een afsluiting aan de rechter moeten gaan vragen. We doen alle mogelijke moeite om in contact te komen. Maar helaas wordt er ondanks alle pogingen soms toch niet gereageerd door debiteur. Vooral in de zomermaanden komt dat vaker voor. Langer licht, geen verwarming nodig. Dat heeft er vast en zeker mee te maken dat debiteuren het risico nemen.

Afsluiten is een hele drastische maatregel
We bieden heel veel mogelijkheden om de weg naar een oplossing te kiezen. Maar helaas wordt die weg soms toch niet gevonden. Of niet gekozen. In die gevallen gaan we in overleg met onze opdrachtgever over tot afsluiting. Daarvoor plannen we samen een datum en gaan de deurwaarder en een monteur ernaar toe om de afsluiting te doen. Er wordt dan een kap over de meter geplaatst met een slot erop. Dan worden meteen de meterstanden opgenomen en de eindnota opgemaakt. Die kap wordt pas weer weggehaald als de hele achterstand is opgelost. Een hele drastische maatregel. Maar noodzakelijk om de betalingsproblemen niet nog groter te laten worden. Ons doel is om de vordering op te lossen. Daar steken we voor elk dossier de energie in die daarvoor nodig is. En in alle gevallen draait het om het contact van mens tot mens.

Sterk team met veel ervaring
We hebben een heel ervaren, sterk team voor deze zaken. Met veel kennis over deze specifieke vorderingen. Binnen het team hebben we een verdeling actieve levering en historische zaken. Elke ochtend nemen we samen de werkvoorraad door. Hoeveel post en email er behandeld moet worden. Wat er nog opgepakt moet worden van gisteren. Hoe de agenda ervoor staat. Dat werk verdelen we onder elkaar met behulp van een Kanban bord. Halverwege de dag checken we als team hoe we ervoor staan en we helpen elkaar als het nodig is om alles voor elkaar te krijgen.

Veel en goed contact met de deurwaarder
Voor de actieve leveringen hebben we veel contact met onze gerechtsdeurwaarders. Het stoffige beeld dat mensen nog van gerechtsdeurwaarders hebben klopt niet. Ze zijn juist heel benaderbaar voor overleg. Communicatie is heel belangrijk om samen een oplossing te vinden. We bellen de deurwaarder gerust onderweg tijdens de route voor een update over een dossier. Zodat de deurwaarder precies weet wat er speelt. Wij weten tenslotte precies waarvoor de gerechtsdeurwaarder aan de deur komt.

Eigen bedrijf binnen het bedrijf
We zorgen er samen voor dat alles draaiend blijft. Er is heel veel binding met de portefeuille. We hebben inzicht in alle cijfers over de portefeuille. Tot en met het aantal exploten dat onderweg is, is onze informatie helemaal up to date. Eigenlijk zijn we een klein bedrijfje binnen Syncasso.